Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, stemt u in met dit beleid en stemt u ermee in dat wij cookies gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden van dit beleid.

Meer weten
Aanvaarden

Nieuwsbrief Oktober 2021

INHOUD:

1) Halloween thema avonden

Oktober: Halloween maand.
Onze leden van het eerste uur zullen het zich wellicht nog herinneren.
Op 29, 30 en 31 oktober 2019 werden alle lessen en de oefenavond opgebeurd met Halloween
versiering en verkleed partijen.


Ook nu sporen we iedereen aan om (zonder verplichting) verkleed op de lessen en oefenavond te
verschijnen.
Wie best, leukst of origineelst verkleed komt kan zoals toen rekenen op een leuke attentie.
Sfeer gegarandeerd!

2) Verslag Open Deur zaterdag 25 september 2021

Voor het eert werd de namiddag via de micro in goede banen geleid door Kirsten Lievens, met naar goede gewoonte Cédric Delsard die instond voor de muziek.

Zoals in september 2019 bij de Open Deur en opstart van de club, werd de namiddag aangevangen met 2 mooie Jazz demonstraties van Impuls onder de hoede van Kristel Ceuppens. 

Van bij de start zat de zaal reeds vrij goed gevuld.
Na een eerste initiatie Chacha volgden de demo Pilates, voorgesteld door Studio Zoya waarmee we een samenwerkingsverband sloten, om vloeiend over te gaan naar een eerste hoogtepunt met een demonstratie van 4 Latin dansen door Emilie & Jonas.
Tussendoor was er regelmatig ruime om zelf de beentjes even te strekken op de dansvloer.

Daarna was het de beurt aan de jongste Belgische wedstrijddansers van TEDA. De kids van de Machelse Dans academie van Inge Hansart, brachten tederheid en bewondering bij de talrijke aanwezigen met hun voorstelling van zowel de Ballroom als Latin stijlen.


Vervolgens was het de beurt aan onze nieuwe lerares Marleen, die geassisteerd door een paar cursisten de dansvloer overnam om met veel energie en dynamisme de Zumba demo voor te stellen. Na de korte maar intensieve initiatie Disco Swing brachten Kirsten & Cédric een gesmaakte eigen coreo van de zwoele Bachata.

Omstreeks 17u30 was het moment aangebroken voor HET hoogte punt van onze Open Deur.
Robrecht Krikilion en Nadia Schepens, recentelijk halve finalisten tijdens het Wereldkampioenschap Standard augustus 2021 te Rotterdam, brachten een prachtige prestatie op de dansvloer met achtereenvolgend de Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slow Fox & Quick Step.

Maëlys, onze nieuwe Latin assistente, vormt pas recentelijk een nieuw danspaar met Thierry. Daarom hadden zij onvoldoende tijd en voorbereiding om een volledig scala van de Latin American te presenteren. De Samba die zij samen op de vloer legden mocht er echter wezen. Dit paar heeft grote toekomst in het wedstrijddansen.

Voor het 2e hoogte punt van de (ondertussen vooravond) zorgden een aantal van onze eigen cursisten die demonstreerden hoe in onze club de Langzame (Engelse) wals en de snelle Quick step worden aangeleerd en uitgevoerd.

Voor de initiatie Quick step stond de dansvloer opnieuw overvol tot vermaak van alle aanwezigen. Zelfde scenario voor de 2e initiatie Chacha.

Stilaan liep de avond en Open Deur naar zijn einde, waarop Emilie & Jonas een 2e maal een demonstratie van de Samba, Cha cha, Rumba en Paso Doble ten berde brachten. 

Om een mooi en finaal einde aan de Open Deur te brengen, volgden nog een initiatie Tango en Latin Solo Lijndans, waarop de avond werd afgesloten en de oefenavond zijn aanvang vond.

Een prachtige dag vol plezier, sfeer en entertainment die bij de massale aanwezigen een blijvende indruk zal nalaten. Zelfs achter de toog was ruimte voor een dansje. Voor herhaling vatbaar met dank aan alle leraren en het team dat zich de hele dag ingespannen heeft om alles tot een goed einde te brengen.

3) Start van de cursussen

Net zoals bij de start van de club in 2019, was de seizoenaanvang weerom een onverhoopt succes en schot in de roos!
12 paren schreven zich in voor de cursus Ballroom Latin beginners. 17 paren sloten aan bij Ballroom Latin gevorderden. 17 Dames EN Heren volgen voortaan Zumba bij BFDZ.
Ook de Latin Solo lijndansen heeft zich verdubbeld naar 15 Dames en 2 Heren. Ten slotte zijn er ook 17 paren bij Disco Swing verdeeld over 2 reeksen.
Onze club krijgt steeds meer faam en bekendheid in een zeer brede regio, waardoor we dansers hebben vanuit Brussel tot in Putte, met alle gemeenten en dorpen tussenin.

4) Wedstrijddansen

ndien er bij onze leden (of hun kennissen) dansers zijn die (nu of in de toekomst) interesse hebben in wedstrijddansen, kan de club hierin ondersteuning bieden via informatie, privé lessen en begeleiding.
Zodra er ruimte is om er werk van te maken, zal men via onze website de wedstrijdkalenders van de verschillende wedstrijdbonden kunnen opvolgen en raadplegen.


De mogelijkheid om samen een wedstrijd (als toeschouwer - supporter) bij te wonen is een optie. Een eerste mogelijkheid is de BDSF wedstrijd georganiseerd door onze bevriende Antwerpse dansclub: Metropolis Dans Club. Deze wedstrijd gaat door op zondag 28/11/2021 in het Provinciaal Vormingscentrum te 2390 Malle (Smekenstraat 61). 
Op deze wedstrijd zullen de paren zich meten in zowel Ballroom als Latin stijlen (alsook Formatie dansen). Wie interesse heeft, kan dit melden voor bijkomende info.

Wie zelf zijn/haar techniek doorgedreven wenst te verbeteren, kan via de club privé les(sen) boeken (bij Joeri) om eventueel in een later stadium doorverwezen te worden naar full professionals.

5) Danspartners gezocht

Om onze dansgemeenschap zo groot mogelijk te maken vragen we aan alle leden en sympathisanten een seintje te geven indien men iemand ken die een danspartner zoekt.
Allen tezamen is er meer kans om iemand gelukkig te maken met een nieuwe danspartner zodat hij/zij samen over de dansvloer kunnen zweven...
Don't forget: Dansen maakt gelukkig :o)

  • Nicole, 61 jaar, 1.68m, goede volger, enkele jaren ervaring, beginners of tweede jaar Ballroom, als we maar bewegen.
  • Patrick V., 1m75 groot, vele jaren ervaring in verschillende stijlen waaronder BR en Bachata, zoekt Dame om de dansvloer onveilig te maken.
  • Pascal 55 jaar jong, 1m78 groot, enige ervaring Ballroom Latin (jaren geleden), zoekt Dame om BR LA cursus te volgen.
  • Eline, 29 jaar, 1.59m groot, 3 jaar ervaring in Ballroom en Latin dans en 1 jaar in Salsa en Swing
  • Cathy, 48 jaar, 1m57 groot, ervaring: Salsa, Bachata, kizomba