Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, stemt u in met dit beleid en stemt u ermee in dat wij cookies gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden van dit beleid.

Meer weten
Aanvaarden

Nieuwsbrief maart 2024

INHOUD:

1) Slotfeest BFDZ 25/05/24

Zaterdag 25 mei 2024 organiseren we ons 2e slotfeest. Ook deze keer een dag vol animatie, variatie en plezier.

Programma:

 • 12:00  –  14:30 Gezamenlijke maaltijd bij Wok Dynasty te Boortmeerbeek
 • Vanaf 15:00 Diploma dansen (in verschillende categorieën)
 • Verschillende Latin & Ballroom demonstraties
 • Vanaf 19:30 Oefenavond
 • 22:30 Einde slotfeest, op naar volgend seizoen.

Graag willen we iedereen warm aanmoedigen om in te schrijven voor alle onderdelen van deze mooie middag

 1. Reserveer voor het buffet à volonté van 12u tot 14u30. Prijs 36€ / persoon drank inbegrepen. Iedereen kan hiervoor inschrijven. Zowel voor leden als niet leden. Inschrijven (aan 36€/persoon), te betalen voor 1/05/2024.
 2. Diploma danstornooi vanaf 15u. Alle paren dansen binnen hun eigen categorie (in tornooivorm) onder elkaar voor hun diploma. Enkel leden van BFDZ. Paren die in verschillende categorieën les volgen, kunnen desgewenst voor meerdere categorieën inschrijven. 3 externe jury leden geven punten per paar en per dans die op het seizoensdiploma worden genoteerd. Er wordt niet voor plaatsen (1e , 2e , 3e, enz) gedanst. Er worden evenmin plaatsen bekend gemaakt. Enkel winnaars en plezier, geen verliezers of podium. Inschrijven voor 1/05/24
 3. Oefenavond vanaf 19u30: Zowel voor leden als niet leden. Voor alle leden die zich inschrijven voor het diploma dansen is de oefenavond gratis. Voor alle anderen en dansers van andere clubs of dansscholen, is de toegang vastgelegd op 3€ / persoon. Inschrijven voor de oefenavond is niet nodig, maar wel nuttig (zie informatie bij gratis attenties)

We voorzien zoals gewoonlijk een aantal gratis attenties:

 • Wie deelneemt aan het diplomatornooi ontvangt 2 drankbonnetjes (en een stuk taart met koffie indien men ook aanwezig is op oefenavond).
 • Wie zich vooraf registreert voor de oefenavond kan rekenen op een gratis stuk taart (Krieken, abrikoos of Brazil) met een tas koffie (zowel eigen leden als niet leden).
 • Verschillende gratis Latin en Ballroom demonstraties, waaronder een unieke Latinformatie show.
 • Van 15u tot aan de aanvang van de oefenavond is de toegang voor iedereen gratis. 
  Vrienden, familie en dansers van andere clubs zijn welkom om te komen supporteren of om gewoon van het spektakel te komen genieten of zelf een dansje te plaatsen. Reserveren is hier niet voor nodig.

Tussendoor voorzien we tijd en ruimte voor vrij dansen.

DAGINDELING:

We verzamelen voor de gezamenlijke maaltijd om 11u45 op de parking van Wok Dynasty te Boortmeerbeek.
Na meer dan 2uur buffet à volonté, gaan we richting Ontmoetingscentrum voor het danstornooi.

Omstreeks 15u starten we met het tornooi diplomadansen in verschillende reeksen. Iedereen kan zich vrij inschrijven voor de dansen waaraan men wenst deel te nemen.
Aan het einde van het tornooi ontvangt ieder paar zijn seizoensdiploma 2023 - 2024, met het aantal punten op de dansen waaraan men deelnam.

Tussendoor zullen er verschillende hoogstaande Latin en Ballroom demonstraties te bewonderen zijn, waaronder een show in Latinformatie.

Ten slotte sluiten we een geanimeerde dag af met een oefenavond (vanaf 19u30) waarop iedereen welkom is. Voor de paren die participeerden aan het diplomadansen is deze gratis. Alle anderen betalen 3€ inkom. Wie zich vooraf registreert voor de oefenavond wordt getrakteerd op een gratis stuk taart met bijhorende koffie.

2) Wereldtop Ballroom & Latin bij BFDZ

Eind april 2024 organiseert BFDZ opnieuw een uitzonderlijk evenement.
Met veel trots mogen wij aankondigen dat de wereldtop van zowel Latin als Ballroom heeft ingestemd om naar onze club te komen om privélessen en een workshop te geven.

Huidige #4 op de WDSF World ranking Ballroom; Dmitri Kolobov & Signe Busk Huidige #3 op de WDSF World ranking Latin; Malthe Brinch Rohde & Sandra Sorensen
Beide koppels zijn meervoudig Deens kampioen en finalisten op wereldniveau.
Zaterdag 27 en / of zondag 28 april ’24 zijn de datums waarvoor iedereen (leden en niet leden) zich kan inschrijven om een onvergetelijke belevenis te ervaren, en wat het is om “one on one” privéles te nemen bij de meest kwalitatieve dansers / coaches ter wereld.
Schrikt een privéles iets te veel af, dan kan men opteren deel te nemen aan de workshop Ballroom van 19u30 - 20u30. Dit aan 15€ / persoon en ook hier kan men een buitengewone ervaring beleven.

De privélessen gaan door van 8u30 tot 20u30 op zaterdag en van 8u30 tot 12u15 op zondag.
Telkens op de kwalitatieve parketvloer (400m2) van het ontmoetingscentrum. Zemstsesteenweg 15 - 1981 Hofstade. Inschrijven kan via info@bfdz.be . Wees er snel bij want de plaatsen zijn sowieso beperkt.

3) Opendeur 7/09/2024

Noteer alvast in jullie agenda: zaterdag 7 september ‘24 organiseren wij onze jaarlijkse opendeur.

 • Locatie: Zoals altijd het Ontmoetingscentrum, Zemstsesteenweg 15 - 1981 Hofstade.
 • Deuren: 13u, aanvang 14u.
 • Toegang: Gratis voor iedereen
 • Programma: Ettelijke Latin demonstraties in wedstrijdkledij
  • ⇒ Demonstratie Ballroom
  • ⇒ Gratis initiaties Ballroom& Latin
  • ⇒ Vrij dansen
  • ⇒ en last but not least demonstraties door onze eigen cursisten.

Via de opendeur zetten we onze club en werking in de schijnwerpers. Dit is tevens de start van het nieuwe seizoen, en een kans om onze dansfamilie te vergroten. Kortom iets om naar uit te kijken en aan te raden bij vrienden en familieleden.

4) BFDZ wedstrijd in samenwerking met Danssport Vlaanderen

Verleden jaar, zondag 29 oktober 2023, organiseerden we voor het eerst een regionale wedstrijd Ballroom & Latin in samenwerking met Danssport Vlaanderen.

Gezien het overweldigend succes van verleden jaar, kregen we naar volgend seizoen toe een combinatie van een regionale met een Nationale wedstrijd toegewezen.
Verdeeld over heel de dag zullen de meest hoogstaande wedstrijddansers & solodansers in schitterende wedstrijdkledij wedijveren voor de podium plaatsen binnen hun eigen categorieën.
Zoals verleden jaar zal er tevens een gewone cursisten wedstrijd Ballroom & Latin ingepland worden.
Iedereen die groepscursus volgt, bij eender welke club of dansschool, kan hiervoor inschrijven om deel te nemen.

Men kan zelf kiezen aan hoeveel, of aan welke dansen, men wenst deel te nemen.
Samba, langzame wals, chacha, tango, rumba, Weense wals, jive, quick step, paso doble, slow foxrot, Bachata en / of discoswing. Alles kan niets moet.

Tussendoor zal er ook ruimte zijn voor de toeschouwers om zelf een dansje te plaatsen op de dansvloer.
Wie zich inschrijft voor een wedstrijd (competitie of cursisten) heeft heel de dag gratis toegang tot de rest van de bezienswaardigheden.
Ook wie gewoon als toeschouwer wenst te komen, kan dit aan 10€ / persoon.
Vooraf reserveren is niet nodig, maar wel wenselijk om zeker te zijn van een goede zitplaats kort bij de dansvloer. Reserveren, zowel inschrijven voor de wedstrijden als om aanwezig te zijn als toeschouwer, kan nu al.
We houden een lijst bij met alle primaire reserveringen, die dan automatisch zeker zijn van de beste plaatsjes aan de dansvloer. Voor informatie of reservering: info@bfdz.be

Er zijn meerdere uitstekende redenen om de wedstrijd bij te komen wonen:

 • Deelnemen als cursist.
 • Supporteren voor medecursisten die deelnemen.
 • Een unieke ervaring beleven als toeschouwer van het wedstrijd circuit.
 • Supporteren voor onze eigen (leraren) Liam, Maëlys, Jolien & Dries, die ook zullen deelnemen aan de wedstrijd!
 • Ook de wedstrijdparen die op onze open deur steeds kwamen demonstreren zullen deelnemen aan de wedstrijd.

Een uitgelezen kans om dicht bij huis eens een wedstrijd te volgen.

5) Oefenavonden BFDZ

Woensdagen van 20u tot 22u30 Ontmoetingscentrum Hofstade. Iedereen altijd welkom: 20/03, 10/04, 15/04, 22/04, enz. Geen oefenavond op woensdagen 27/03/24 en 3/04/24