Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, stemt u in met dit beleid en stemt u ermee in dat wij cookies gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden van dit beleid.

Meer weten
Aanvaarden

Nieuwsbrief Juni 2021

INHOUD:

1) Uitbreiding leraren korps

3 nieuwe leraren komen onze club vervoegen met het oog op de nieuwe seizoen start:
Marleen Lariviere komt Yvonne Van Oosterhout (die aangaf te willen stoppen te Eppegem) vervangen voor de Zumba cursus.
Cédric Delsard en Kirsten Lievens ten slotte, komen over van Ballroom Blitz Tildonk om ons de zwoele
Bachata en Salsa bij te brengen.

2) Gratis cursussen in open lucht

Zodra de overheid dit toeliet zijn we opnieuw gestart met een aantal gratis promotiecursussen.
Woensdag 19 mei werd gestart met Zumba onder de tent achter de Schranshoeve te Eppegem. Dinsdag 1 juni werd de Bachata heropgestart, waarbij ook nieuwe paren zich gratis (2 sessies) konden aansluiten om van deze stijl te proeven.

Woensdag 2 juni volgden dan de Workshop Latin voor jeugd, en donderdag 3 juni uiteindelijk de Workshop Latin voor volwassenen. Beiden onder de tent aan d'Oude school in Weerde.

Eveneens onder de tent aan de Schranshoeve werd op dinsdag 18 mei, de cursus Bollywood hervat. Door allerlei omstandigheden konden slechts 3 van de ingeschreven 8 dansers de cursus hervatten. Ook hier kon men gratis aansluiten. Er was echter zeer geringe interesse waardoor deze cursus nog steeds niet rendabel is. Vandaar dat deze in september niet langer zal aangeboden worden. We nemen aldus (voorlopig?) afscheid van Himani.

3) Opstart oefen momenten

Het is alweer meer dan 8 maanden geleden dat er nog (beperkte) mogelijkheid was voor onze koppels om hun favoriete dansen in te oefenen. 
Vandaar dat onze club op zoek ging naar een locatie waar koppeldans (Balroom, Latin, Disco Swing) voorlopig ingeoefend zou kunnen worden tot wanneer we opnieuw het Ontmoetingscentrum van Hofstade in gebruik kunnen nemen.
We vonden een mooi alternatief met de polyvalente zaal van Sport Vlaanderen aan het zwembad van Hofstade. Zeer goede dansvloer en prachtige muziek installatie.
Doordat we deze zaal enkel zondag namiddag of zaterdag avond kunnen huren, bleef het bij één oefennamiddag op zondag 13 juni. Voor zaterdag avond of zondag middag is er onvoldoende interesse bij onze leden.
Mogelijk trachten we in juli de zaal te huren op donderdag avond. Wordt vervolgd...

4) Open deur zaterdag 25 september 2021

Zaterdag 25 september organiseert onze club opnieuw een Open Deur vol prachtige demonstraties en leuke initiaties. Toegang (en deelname aan de initiaties) is natuurlijk gratis.
Deze open deur fungeert als voorbereiding op een nieuw seizoen. Na een jaar vol kommer en kwel hopen wij dat al onze leden maximaal reclame maken voor dit evenement zodat we een massale opkomst mogen verwachten.
De open deur start om 14u en loopt tot 20u. Vanaf 20u volgt een gratis oefenavond (waar iedereen welkom is) tot 22u.


Graag zouden wij ook met een demonstratie van onze eigen fantastische cursisten pronken.
We vragen zoveel mogelijk paren hieraan te participeren onder begeleiding van Joeri & Nina! De eerste week van september hervatten de oefenavonden waarop de reeds aangeleerde dansen herhaald en ingeoefend kunnen worden.

5) Kortingen ter gelegenheid van de heropstart "Actie vrienden 25%"

Na een jaar corona, geven wij ter gelegenheid van de nieuwe opstart, kortingen voor wie zich mee inzet voor de uitbouw van jullie club.
De leden die een nieuw paar aanbrengen krijgen een mooie "Actie Vrienden" korting van 25% op hun eigen inschrijving. Of men kan opteren (in plaats van deze 25%) om in te schrijven voor een 2e / bijkomende cursus aan 50% korting.
En ook de nieuw aangebrachte leden krijgen bij deze gelegenheid eenzelfde korting van 25% . Nergens zal men scherpere prijzen of beter condities vinden!

6) Indeling cursussen september 2021

De week volgend op onze Open Deur, starten alle cursussen opnieuw op (vanaf maandag 27 september).
Doordat we een jaar lang geen lessen of oefengelegenheden hadden, is het mogelijk voor nieuwe paren en dansers aan te sluiten bij aanvang van elk van de stijlen (ondanks de ervaring die onze huidige leden reeds opbouwden). We stellen dus alle dansstijlen open voor nieuwe mensen om zich in te schrijven en aan te sluiten bij de huidige groepen in september.

Hieronder het (voorlopige) schema voor de start van alle lessen:

Zumba

Maandag 19u30

GBS Pimpernel Zemst-Laar

Ballroom & Latin (beginners)

Dinsdag 19u00

GBS Waterleest Eppegem

Bachata (& Salsa) beginners

Dinsdag 20u00

GBS Waterleest Eppegem (onder voorbehoud)

Bachata (& Salsa) gevorderden

Dinsdag 21u00

GBS Waterleest Eppegem

Ballroom & Latin (gevorderden)

Woensdag 19u00

Ontmoetingscentr. Hofstade (400m2 parket)

OEFENAVOND

Woensdag 20u00-23u00

Ontmoetingscentr. Hofstade (400m2 parket)

Latin (Solo) - Lijndansen

Donderdag 19u00

GBS Waterleest Eppegem

Swing allround (Disco, Lindy Hop)

Donderdag 20u00

GBS Waterleest Eppegem

7) Verzekering en lidgeld bij Danssport Vlaanderen

De club nam contact met Danssport Vlaanderen om af te toetsen of onze leden voor het nieuwe seizoen verzekerd zijn of niet. We kregen bevestiging dat het lidgeld en bijhorende verzekering telkens van september tot augustus loopt.
Om zodoende verzekerd te zijn, en om jullie log-in bij Danssport Vlaanderen, alsook jullie abonnement op het magazine "Swing" te behouden, dient iedereen 9€ (per persoon) te betalen zodat we tijdig iedereen opnieuw voor een jaar kunnen verzekeren(seizoen 21 - 22).

8) Slotwoord

Het in de vorige nieuwsbrief aangekondigde slotbal met live orkest (wat zou plaatsvinden eind mei) bleek door de covid pandemie uiteindelijk onmogelijk te organiseren. Zodra de opportuniteit zich voordoet nemen we dit initiatief echter opnieuw ter harte.

9) Danspartners gezocht

Om onze dansgemeenschap zo groot mogelijk te maken vragen we aan alle leden en sympathisanten een seintje te geven indien men iemand ken die een danspartner zoekt.
Allen tezamen is er meer kans om iemand gelukkig te maken met een nieuwe danspartner zodat hij/zij samen over de dansvloer kunnen zweven... Don't forget: Dansen maakt gelukkig :o)