1) EINDE SEIZOEN...
2) PLANNING RESTERENDE LESSEN
3) OPEN DEUR - START NIEUW SEIZOEN
4) BF&D OP YOUTUBE

1) EINDE SEIZOEN '19 - '20

Deze week informeerden de Gemeentelijke diensten ons dat de zalen en school lokalen minstens tot 31 juli 2020 niet gebruikt mogen worden. Hieronder een copy - paste van de betreffende berichtgeving:
Om de verspreiding van het Corona-virus af te remmen heeft het college van burgemeester en schepenen tijdens de zitting van 18 mei 2020 beslist om de stopzetting van alle verhuringen in de gemeentelijke zalen te verlengen tot en met 31 juli 2020.

Tot die periode kunnen er jammer genoeg geen activiteiten in de gemeentelijke zalen doorgaan.
Dit houdt automatisch het einde van het huidig lopend seizoen ('19 - '20) in.

Daarenboven willen we verwijzen naar een publicatie in de krant "Het Nieuwsblad", waarin geponeerd wordt dat "dansen" een van de belangrijkste verspreiders van het virus zou zijn.
"Danslessen, zangkoren en meer: ‘superverspreidings-bijeenkomsten’ verantwoordelijk voor 80 procent van besmettingen"
Locaties:
Enkele van de locaties die al geïdentificeerd zijn als ‘superverspreidingsplaatsen’ zijn ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, grote slaapzalen, voedingsbedrijven en voedingsmarkten. Ook fitnessstudio’s zijn gevaarlijk, net als danslessen ‘Latijnse ritmes’ - waar dus wat zwoeler tegen elkaar aan gedanst wordt - en indoor sportfaciliteiten.

Hierbij een link naar het volledige artikel:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200521_04967052

2) PLANNING RESTERENDE LESSEN

Ballroom - Latin heeft nog 8 lessen te gaan.
Zumba & Bachta / Swing nog 7 weken.
Bollywood heeft nog recht op 10 lessen.

Momenteel overwegen we 3 pistes om hieraan tegemoet te komen.

  1. De lessen hervatten begin september '20 met voor elke stijl een voorafgaande gratis herhalingsles. Dit zou inhouden dat BR/LA 9 weken, dus tot eind oktober ("gratis") de cursus verder afwerkt. Swing in totaal 8 weken en Bollywood in totaal 11 weken. In dat geval komen           er geen nieuwe reeksen bij in september (start "nieuw" seizoen pas in januari '21)
  2. In september starten we de nieuwe reeksen, en alle huidige leden betalen slechts de helft      van het cursusgeld. Maar volgen wel de volledige cursus van 15 lessen. Zodoende zouden alle   huidige leden die nog recht hebben op maximaal 7 tot 10 lessen (bv Bollywood) een gratis her-opfrissing hebben van alle reeds gekregen lessen van voor de Corona lockdown.
  3. Iedereen van de huidige leden krijgen een te goed voucher voor het bedrag van de     resterende lessen, te gebruiken voor eind 2021.

Zodra er meer duidelijkheid mogelijk is over wat, hoe en wanneer we bepaalde zaken mogen organiseren, geven we een update welke optie(s) weerhouden worden.

3) OPEN DEUR - START NIEUW SEIZOEN

Gezien vooral het artikel in Het Nieuwsblad, moeten we er rekening mee houden dat we in september geen open deur zullen mogen organiseren. De vraag hieromtrent werd al aan de Gemeente gesteld, maar voorlopig kunnen zij daar natuurlijk evenmin met enige zekerheid op antwoorden.
Mochten we geen open deur mogen/kunnen organiseren, is het waarschijnlijk eveneens onmogelijk om voldoende nieuwe beginners te bereiken om een nieuw seizoen te starten.
In dat geval valt optie b natuurlijk weg.
Tenzij we via onze huidige leden via mond aan mond reclame voldoende nieuwe paren / dansers kunnen aantrekken.
Dus ook wanneer en hoe we een nieuw seizoen zullen kunnen opstarten is tot nader order zeer onzeker.
Wat wel nu al duidelijk is, is dat we onze plannen om in september met kleuter en jeugd dans te beginnen, zullen moeten uitstellen.

4) BF&DZ OP YOUTUBE

Ons YouTube kanaal draait nu op volle toeren.
Ondertussen hebben we 16 abonnees, en werden 303 video's gepubliceerd in 25 verschillende playlists.
Je kan jouw kennis opfrissen, een andere stijl ontdekken, of gewoon de leuke fragmenten volgen als liefhebber van dans.
Sinds kort zijn er ook ettelijke video's van de aller jongste deelnemers aan Internationaal wedstrijddansen beschikbaar. Jongens en meisjes van amper 10 jaar demonstreren hun kunde. De moeite om eens te bekijken. Wekelijks breiden we het aanbod uit met dergelijk materiaal.
Via deze link ga je rechtstreeks naar het Ballroom Fun & Dance kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCf37pc0BNc26zEmJWOLDDZA

Veel plezier

Stay safe en smart. Blijf gezond en positief!
Hopelijk tot binnenkort.
Het Ballroom Fun & Dance team
Jean-Pierre, Diana & Nadia