1) MAGAZINE "SWING"
2) OPENINGSDANS
3) OEFENAVONDEN / LIJNDANSEN
4) CLUBPOLO'S
5) LESSEN
6) YOUTUBE
7) ENQUETE
8) WEETJES

1) MAGAZINE "SWING"
Alle leden bij Ballroom Fun & Dance zijn lid / verzekerd bij Danssport Vlaanderen.
Voor het eerst werd onze club in het driemaandelijks magazine "Swing" vernoemd.
Op pagina 22 staat een kort berichtje met bijhorende foto van onze Swing Allround-leden, waarin verwezen wordt naar onze themaweek "Halloween" van oktober 2019.

2) OPENINGSDANS
Een andere primeur deze maand: Joeri is een jong paar (Sarah & Kevin) aan het begeleiden om een mooie salsa/bachata-openingsdans te brengen tijdens hun huwelijksfeest.
Een hint naar al onze leden: zijn er binnen je kennissenkring of familie mensen met trouwplannen, neem contact op met het bestuur of Joeri. Samen kunnen we zorgen voor een aangename, leuke verrassing voor het jonge paar.

3) OEFENAVONDEN / LIJNDANSEN
Onze tweede oefenavond met gratis lijndans op woensdag 19 februari bleek eens te meer een groot succes. Zowel de "Waka Waka" (Latin solo) als de vorige lijndans (van januari) werden kort herhaald, waarna een klassieker onder de lijndansen, "Chocolade", werd aangeleerd.
Volgende lijndansen staan geprogrammeerd op woensdag 25 maart en woensdag 29 april.
Zoals gewoonlijk zullen de lijndansen gratis aangeleerd worden door Nina aan alle aanwezigen (leden en niet-leden). Start is voorzien om +/- 20u15.

4) CLUBPOLO'S
Iedereen heeft waarschijnlijk al wel eens de poloshirts gezien die wij soms dragen tijdens lessen en oefenavonden. Diana, Nadia en Joeri kozen voor zwart, Jean-Pierre geel en grijs en Nina draagt een groene polo, telkens met witte of zwarte tekst en het logo met drie dansparen achteraan en links boven op de borst.
Geïnteresseerden kunnen een polo op maat en eigen kleur voorkeur bestellen via het bestuur.
Deze worden aangeboden aan 30€ per stuk.

5) LESSEN
Mogen we iedereen vragen om steeds miniaal 5 minuten voor aanvang van de cursus aanwezig te zijn in de zaal? Vooral op donderdag is het niet leuk voor de laatste cursisten dat de les uitloopt tot na 22u30 door allerlei vertragingen.
Tot heden werd het niet altijd toegepast, maar in principe is er halverwege elke les een pauze van 5 minuutjes. Vanaf volgende week zal hier beter aan beantwoord worden.
Tijdens deze pauze kan men een drankje aankopen aan 1€ / stuk.
Er is plat en bruisend water, cola en cola zero verkrijgbaar.

6) YOUTUBE
Onze club is ook op YouTube te vinden. typ in het zoekveld van YouTube onze volledige naam in "Ballroom fun & Dance Zemst", waarna je op onze pagina komt door op ons logo te klikken.
Voorlopig vind je er 47 video's:

  • - 21 van onze allereerste opendeur op zaterdag 14 september 2019,
  • - 7 van de themaweek Halloween van oktober 2019,
  • - 5 van de nieuwjaarsreceptie op woensdag 8 januari 2020,
  • - 14 van de tweede opendeur op woensdag 15 januari 2020.

Neem zeker af en toe een kijkje op ons YouTubekanaal, want eerstdaags breiden we het aanbod verder uit met fragmenten van de aangeleerde pasjes tijdens de cursussen.

7) ENQUETE
De doorstart in januari bevestigde het onverwachte extreme succes van onze opstart in september. Ondanks het grote aantal nieuwe inschrijvingen, hebben we toch ook verschillende paren en individuele dansers (Zumba) zien afhaken.
Via contact met deze (ex-)leden zijn we ondertussen natuurlijk op de hoogte van de verschillende redenen hiervoor. Sommige van de oorzaken hadden echter vrij makkelijk voorkomen en opgelost kunnen worden mits deze geopperd werden aan het bestuur.
Vandaar dat we kortelings een soort enquête zullen plegen bij al onze leden.
De bedoeling is om af te toetsen wat goed is, maar vooral wat beter kan, wat aangepast zou kunnen worden en eventueel wat weg moet of juist ingeschakeld dient te worden.
In de mate van het mogelijke filteren we uit de resultaten dan wat we kunnen doen om nog beter te worden en onze dansfamilie/-banden te versterken.
Graag hadden wij hierin van iedereen een maximale medewerking gevraagd.

8) WEETJES

  • Door professionele omstandigheden heeft Nina (onze vaste Ballroom & Latin-lerares) in januari tijdelijk dienen af te haken. Zij werd vervangen door Liesa voor een periode die afliep begin maart. Onze Ballroom & Latin-leden zullen een nieuwe assistente voor Joeri mogen begroeten op dinsdag: Liesje zal Nina vervangen tot het einde van dit seizoen. Nu dinsdag verwelkomen we haar voor het eerst.
  • Ballroom Fun & Dance wil inzetten op jeugd.
    Met enige blijdschap stelden we aldus vast dat tijdens de laatste Zumba-sessie één 15-jarige, twee 12-jarigen en één piepjonge dame ons vervoegden.
  • Noteer alvast in jullie agenda's dat wij kort na het einde van de huidige cursussen enerzijds een slotbal zullen organiseren en anderzijds een (aantal) workshops van 5 sessies.