1) Nieuwjaar 2021

2020 was op vele vlakken een jaar om snel te vergeten.
De coronacrisis heeft op iedereen een grote impact gehad.
Vooral de mensen die in het ziekenhuis belandden, of de hulpverleners die de patiënten moesten opvangen hebben het zwaar te verduren gehad (en nog steeds). Ook binnen onze ledengroep zijn er mensen die zwaar ziek geweest zijn, en verschillende verpleegsters die zich tot het uiterste hebben ingezet om iedereen te helpen.
Vooral deze mensen willen wij een hart onder de riem steken en een veel beter jaar toewensen.

Zoals voor vele kleine middenstanders was het ook voor de dansclubs/scholen geen prettig jaar. Zo hebben wij met spijt recent vernomen dat onze zusterclub te Tildonk, Ballroom Blitz, de deuren zal sluiten en dus na amper 2,5 jaar ophoudt te bestaan...
Wij van onze kant zullen alles in het werk stellen om met Ballroom Fun & Dance ook na corona een dansclub in de regio te behouden, zodat de Zemstenaar zijn geliefkoosde dansstijlen kan blijven beoefenen.
Lid of geen lid, jong en oud, beginneling of ervaren danser, liefhebber of wedstrijddanser, talent of houten klaas... Natuurlijk is en blijft iedereen welkom zodra we terug opstarten.

2) Toekomstplannen:

2a) Nieuwjaarsreceptie
Doordat we tot nader order niets kunnen of mogen organiseren waar samenscholing van vele mensen het resultaat is, zal er dit jaar in januari ’21 geen nieuwjaarsreceptie plaatsvinden.
Om al onze trouwe leden toch een alternatief en plezierig perspectief te bieden, zullen wij (indien de maatschappelijke gezondheidstoestand dit op dat moment toelaat) eind mei – begin juni een slotbal met live orkest organiseren, waar al onze leden gratis toegang zullen hebben.

2b) Nieuwe lerares / stijl
Vanaf september zal onze club uitgebreid worden met een nieuwe jonge talentvolle Latinlerares afkomstig uit onze eigen Zemstse regio.
Onder voorbehoud van voldoende interesse organiseren we vanaf september ’21, twee verschillende stijlen Latin Solo.
Latin Solo lijndans, waarvan we reeds een reeks hadden opgestart onder leiding van Nina en Latin American Solo, waar de verschillende gekende Latin dansen (Chacha, Rumba, Jive, Samba) individueel aangeleerd zullen worden door de nieuwe lerares, Emilie.
Dus noteer alvast in jullie agenda’s een gratis proefles voor beiden om te proeven van de zeer aanstekelijke dansstijlen.

3) Verwezelijkingen van ons eerste anderhalf jaar:

3a) 8 REEKSEN:

Bij de start van onze club (september 2019) werden 5 stijlen ingericht:
Ballroom & Latin beginners, Ballroom & Latin gevorderden, Bollywood, Zumba en Swing & Jive.
Halverwege het eerste seizoen kwam daar een 2e reeks Swing en een 1e reeks Bachata & Salsa bij. Sinds oktober '20 zijn we ten slotte gestart met een eerste reeks Latin Solo Lijndansen.

3b) OPEN DEUR:
Onze 1e open deur op zaterdag 14 september zat boordevol demonstraties & initiaties, met als uitschieter de 5 standaarddansen die op een prachtige manier gebracht werden door Robrecht Krikilion en Nadia Schepens, één van onze Belgische topparen in de internationale wedstrijdwereld.

Woensdag 15 januari 2020 werden de demonstraties voornamelijk door onze eigen leden verzorgd, met als toetje gastoptredens van bevriende dansschool "Impuls".
Zij brachten 2 mooie Jazzchoreografieën (Jeugd en gevorderden)

 

3c) THEMA-AVONDEN:
In oktober 2019 organiseerden we 3 thema-avonden in alle stijlen met mooie prijzen voor de best verklede danser(s).

In december 2019 waren we dan weer in de Kerstsfeer.

3d) ONZE VELE GRATIS AANGEBODEN EVENEMENTEN:
De eerste doelstelling van Ballroom Fun & Dance is het dansen zo veel mogelijk promoten. Vandaar dat de prijzen steeds zo laag mogelijk gehouden worden, en er tevens regelmatig gratis evenementen of promoties zijn, waar zowel leden maar ook niet leden welkom zijn.

Volgende activiteiten werden gratis aangeboden:

  • Zumba in de spiegelzaal 16/01/20
  • Zumba open lucht op gras 4/06, 25/06, 2/07 en 9/07
  • Zumba open lucht op plein 23/07, 30/07, 3/09, 10/09 en 17/09
  • anderhalf uur Waka Waka Lijndans 29/10/19
  • 7 oefenavonden werden gratis opengesteld voor leden en niet-leden
  • 2 lijndansen werden aangeleerd tijdens de oefenavonden van 22/01/20 en 19/02/20
  • Herhalingsles Ballroom & Latin na 1e corona break
  • 2 bijkomende lessen Swing na 1e corona break
  • Wie bij verschillende stijlen inschrijft, krijgt 20% korting op de 2e stijl.
  • Jeugd aan sterk verminderde prijzen


Daarenboven werden, in het vooruitzicht van betere tijden, 3 van onze clubleden (Joeri, Nina & Nadia) naar een opleiding voor kleuter- en kinderdans uitgezonden.

4) SLOTWOORD - EINDE SEIZOEN:
Voorlopig kregen we vanwege de gemeente nog geen uitsluitsel of perspectief voor het hervatten van de lessen en / of oefenavonden.
Zodra we hierover enig nieuws hebben, communiceren we via alle kanalen (Facebook, website en e-mails) wat, waar, wanneer en hoe.